Uw vakantie zoeken

 • Trefwoord, bijv:
 • Spanje
 • Madrid
 • Hotel Lima

ANVR SGR ideal
 

Skisafari Dolomiti Huttentocht

Start | Overig | San Cristina

Skisafari Dolomiti Huttentocht te San Cristina

Een onvergetelijke gebeurtenis!

Een uitdaging op ski's in het grootste skigebied dat met één skipas wordt bestreken (1180 km. aan piste) van de wereld georganiseerd door Martin Reichhalter en zijn gidsen. Tijdens deze grandioze, avontuurlijke week verkeert u doorgaans in een internationaal gezelschap en begeleidt een gids met veel ski-ervaring de groep al skiënd door de overweldigende bergwereld van de Dolomieten. De huttentocht is bedoeld als een gezellige tocht met veel skiplezier en is geen prestatietocht. Er wordt op geprepareerde pistes geskied en voor iedere skifan die beschikt over een ruime ski-ervaring met minimaal 3 jaar les en een redelijk parallelle skitechniek is deze tocht een must. Een goede conditie is ook onontbeerlijk want een dagje rust is er niet bij. Natuurlijk wordt er ook enige sportiviteit van u verlangd als het gaat om de overnachtingen in de berghutten, want die kunnen soms op een behoorlijke hoogte liggen. In de berghut, met oergezellige après-ski en een goede, voedzame maaltijd, kunt u de dag op een perfecte manier afsluiten! Doordat er bijna iedere nacht in een andere hut wordt overnacht is het noodzakelijk een rugzak mee te dragen met daarin de benodigdheden voor de overnachtingen. Deze tocht is overigens ook geschikt voor ervaren snowboarders.

De rugzak

Zorg voor een goede rugzak. Het beste is een speciale tourrugzak met een inwendig frame en een heupband. In een goede sportzaak kan men u zeker van advies dienen.
Wat wij aanraden mee te nemen in de rugzak:
joggingpak - sokken - makkelijke lichte gympen of sloffen - ondergoed - extra skipully, skisokken en T-shirt - warme trui - ski/zonnebril. Een goede gezichtscreme met een hoge beschermingsfactor en een goede lippencreme mogen zeker niet vergeten worden!

Huttentocht

Zaterdag:
Aankomst per bus, trein of auto in San Cristina. Verzamelen tussen 09.00 en 10.00 uur bij parkeerplaats Ruacia naast de kassa van de Gardena Express in San Cristina. Bij het verzamelpunt is een ruimte waar u uw reisbagage kunt neerzetten. De ruimte wordt afgesloten en de gids heeft een sleutel. U maakt kennis met de gids en de medeskiërs en vervolgens gaat u op weg naar de Rifugio Chiampac voor het diner en de eerste overnachting. Tussen 11.00 en 12.00 uur gaat iedereen omhoog met de lift en leiden diverse pistes naar de eerst overnachtingshut.

Zondag:
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt, gaat de tocht verder naar Trevalli (Dell'amore). Dit is een schitterend skigebied met pittige afdalingen vanaf Col Margherita. Vervolgens wordt er overnacht in Rifugio Larisei.

Maandag:
Vandaag gaat de tocht verder vanuit San Pellegrino. Na het skiën in het skigebied "Civetta" gaat de tocht door naar de volgende berghut. Hier wordt de nacht doorgebracht aan de voet van de Monte Pelmo.

Dinsdag:
U skiet naar Alleghe en rijdt dan met de bus naar Malga Ciapele. Hier gaat het omhoog naar de top van de Marmolade, de hoogste berg van Italië. U vindt hier een van de mooiste afdalingen van Italië. Daarna via Arabba, naar Rifugio Fredarola, de pizzahut, om uit te rusten.

Woensdag:
Vandaag de afdaling naar Pescul en verder naar 'Cinque Torri' met een overnachting in de Rifugio Scoiattoli.

Donderdag:
Vandaag neemt u alleen uw dagbagage mee, u komt namelijk 's avonds weer terug in dezeldfe hut. Met de lichtere rugzak skiet u deze dag in Cortina d'Ampezzo, de bekende Olympia wintersportplaats.

Vrijdag:
Op deze laatste dag samen skiet u op de pisten van het Edelweisstal en keert u via Dantercepies, Selva/Wolkenstein en de wereldcupafdaling "Sasslong" weer terug in Val Gardena. Met de lift gaat u omhoog om weer naar de berghut te skiën voor de laatste overnachting. Tijdens de laatste avond kunt u de belevenissen van de afgelopen week nog eens de revue laten passeren en de gids zal tegen het einde van de dag afscheid nemen van de groep.

Zaterdag:
Na het laatste ontbijt in de rifugio zit de huttentocht erop. U kunt zelf beslissen of u nog een lekker dagje gaat skiën of dat u direct richting huis vertrekt. Het enige waar de busgasten op moeten letten, is dat ze op tijd bij de (transfer)bus aanwezig dienen te zijn.

Afwijkingen:
Naar gelang de omstandigheden en in het geval van meerdere groepen, kan van de routes en de hutten worden afgeweken. Bij onvoldoende deelname en/of bijzonder slechte weersomstandigheden, behouden wij ons het recht voor de reis niet door te laten gaan. Deelname is op eigen risico.

Wat is inbegrepen:
-ontbijt, diner en overnachtingen
-Nederlandse of Duitstalige gids
-gebruik van openbaar vervoer tijdens de tocht
-8-daagse Dolomiti Superskipas

Wat is niet inbegrepen:
-huur ski- of snowboardmateriaal
-persoonlijke uitgaven zoals lunches, drankjes, fooien etc.

Meer informatie of direct boeken?

Populair in Overig

 • Zermatt

  Hotel Alpen Resort

  Hotel Alpen Resort

  v.a. € 799,-

 • Tignes

  Résidence & Hotel Village Montana (htl.)

  Résidence & Hotel Village Montana (htl.)

  v.a. € 709,-

 • Mayrhofen

  Mannis Sporthotel

  Mannis Sporthotel

  v.a. € 799,-

 • Kirchberg

  Aktiv Sunny Hotel Sonne

  Aktiv Sunny Hotel Sonne

  v.a. € 694,-

 • Wagrain

  Sporthotel Wagrain

  Sporthotel Wagrain

  v.a. € 709,-